17 de juny del 2012

Triatló de Banyoles


CRÒNICA DE JAUME


Després de la darrera sortida com a grup a Sitges, ens va cridar força l'atenció aquest triatló a causa de la seva singularitat. Aquest és un triatló diferent per diferents motius: és una prova classificatòria pel Campeonat d'Espanya i per tant està sota la tutela de la Federació Espanyola (FETRI), on la organització frega l'excel·lència, el tracte al triatleta és molt professional i que no té res a veure amb altres proves més "comercialitzades" on primen més altres detalls com per exemple els obsequis que et fan. En resum, que estem parlant d'un ambient 100% de triatló a la capital del triatló. Qui pot demanar més?


A la línia de sortida havíem de ser 4, però el dia comença amb la mala notícia de la baixa -com sempre inesperada- d'en David Pros per lesió. Després del "picnic-triatló" que hem fet els competidors amb els "supporters" que han vingut a anirmar-nos (David "Young", Lluïsa i la parella de l'Albert), anem a relaxar-nos i fer el café a un bar de la zona. Una estona més tard, ja va sent la hora d'anar cap a boxes, passem pel cotxe per recollir la bici i els  altres estris, i anem tots 3 cap a la sortida. 


Instants abans de la sortida, quan em vaig a col·locar el casquet se'm trenca totalment, intento col·locar-me'l com puc per no quedar desqualificat però finalment aconsegueixo sortir sense cap jutge em digui res. El primer en sortir és l'Albert, i després sortim en Joan i jo. La sortida de la natació és un autèntic luxe perquè sortim des d'un "pantanal" amb poca gent i a sobre aconseguim col·locar-nos a l'esquerra de tot. Al finalitzar la natació, hi ha una rampa i una catifa blava ampla que et condueix fins a boxes. El circuit de bici, és preciós però alhora dur per les rampes, les ratxes de vent creuat i la calor que apreta de valent a sobre de l'asfalt. Finalment, la cursa a peu són 2 voltes fins a Porqueres en un circuit planer, amb força ombra i que no falten els avituallaments líquids -una sort perquè estem corrent a 28 graus segons l'acta de la cursa-.


Pel que fa a les actuacions personals, comencem pel Joan Jonama, a falta del que digui ell, molt bona cursa, se'l va veure força sencer i fort, fins al punt d'aconseguir plaça pel Campeonat d'Espanya què es farà al setembre a Pontevedra. Quin crack!! Amb l'Albert, vam poder xerrar poc i gairebé no ens vam veure a la cursa -ell va sortir 9 minuts abans-, però tot i tenir un bon resultat comentava que la natació se li havia creuat bastant. Pel que fa a mí: natació molt cómoda -yupi ja tocava!!-, bici donant el "callo" però gastant-me en excés (com sempre més sol que la una) i una cursa de contenció atès que ja des del principi he notat les cames tocades, però a nivell general molt content per disfrutar de l'entorn.


Els nostres temps finals han estat:
Joan Jonama 1:10:32
Albert Hortet 1:16:34
Jaume Valls 1:17:15


Al cotxe preparant els "bártulos"
Camí de boxes

La foto oficial

L'Albert sortint de l'aigua

La sortida del Joan

...i la meva sortida


1 comentari:

  1. Molt bé a tots!!!!
    Joan ets un crack, i això sense entrenar.
    Els demés fantàstics, i quina calor!!
    M. Dolors

    ResponElimina